Månadens tips

Månadens tips från HouseHunterMallorca!

 

 

Binissalem är en liten by och vinodlingsregion, när du beställer mallorquinskt vin på en restaurang kommer det troligen från Binissalem som ligger där den mallorquinska slätten möter Tramuntana bergen, så du får det bästa av båda världar. Byn är den mest kända regionen på Mallorca för sin vinproduktion. Det är här som industrins återfödelse började på 1990-talet.  Här kan du gå på vinprovning och besöka de lokala vingårdarna. De flesta vingårdarna har en bodega med sitt  eget vin till salu, eftersom ön numera är en vinregion att räkna med växer intresset för varje år. I samband med skördetiden, firar man Festa des Vermar, där festligheterna kretsar kring vin och lokala produkter och  en ”vinkarneval” där utsmyckade ekipage paraderar genom staden med vackra vagnar och utklädda människor. Kvällen fortsätter sedan med den elfte upplagan av Fira del Vi som pågår till långt in på natten!

Röda druvsorter som odlas här är Manto Negro, Callet, Tempranillo, Monastrell, Cabernet Sauvignon, Syrah och Merlot. De vita druvorna är Moll eller Vit Premsal, Parellada, Macabeo, Muscat och Chardonnay.

En annan stor bonus med byn är de utmärkta reseförbindelserna – det ligger strax utanför huvudvägen från Palma till Alcudia, tåget stannar också till här på vägen norrut. Den mycket vackra landsbygden är fylld med vingårdar, apelsinträd och mandelträd. Det hålls en marknad varje fredagsmorgon på torget vid kyrkan.

En annan årlig festival som hålls i slutet av maj är Stone Fair där traditionella hantverk visas på stadens gator.

 

cred: Photographer

 

 

El Terreno är ett trevligt område som ligger på en liten höjd ovanför Paseo Maritimo i Palma, det gör att många bostäder har en fantastisk utsikt över hav och hamn. Ovanför Terreno finns en stor och lummig naturpark, Bellver Park som är mycket populärt för bl.a familjeutflykter, jogging, promenader.

Sedan många år tillbaka var det många familjer från Palma city som hade sin sommarrecidens i Terreno, de större villorna byggdes högst upp på höjden och nedanför låga hus och smala gator. På senare tid har området blivit uppblandat med mer modernare och högre bostadshus. El Terreno var också en samlingsplats för många intellektuella, bl.a nobelpristagaren i litteratur, Camilo José Cela bodde där ett tag.

Under 60 och 70-talet var Terreno en ”hot spot” för nattlivet i Palma speciellt på Plaza Gomila där den omtalade natt klubben Titos låg. Efter ombyggnaden 1957 blev den en av de mest populära nattklubbarna i Europa där även artister från Brodway uppträdde och Europas ”jet set” träffades där. Bl.a har John Lennon, Jimi Hendrix, Ava Gardner, Kirk Douglas, Furst Rainer och Grace från Monaco och Richard Nixon har varit på Titos och roat sig!

Idag är det ett discotek med samma namn, där publiken gått ner i åldrarna och glamour känsla inte är av samma karaktär.

El Terreno börjar få en stark efterfrågan bland köpare och numera byggs även helt nya El Terreno Studios har fått stor uppmärksamhet. Ett helt nytt hotel och lägenhetskoncept som HouseHunterMallorca har god inblick i.

 

Blir du nyfiken har vi boenden att visa dig i detta område!

Kontakta Lotta på info@missmallis.com 

Skriv CAVA så bjuder vi på en flaska bubbel när du kommer ner på visning.

 

 

 

Månadens tips från Miss Mallis!

 

Torsdagen den 25 januari håller Miss Mallis tillsammans med Resia Helsingborg en Mallorcakväll! Jag har bjudit in mina samarbetspartners och företag som kan, känner och älskar ön som jag!

Vi har några platser kvar, maila mig om du vill ha en av dem!

Hasta la Vista!

Månadens tips från HouseHunterMallorca!

Son Espanyolet

Området kan beskrivas som den lilla staden i staden. Son Espanyolet är ett mycket charmigt område strax intill Son Armadans och populära Santa Catalina. Området har först på senare tid börjat blomstra och blivit ett upcoming område som snabbt har blivit ett mycket populärt och attraktivt bostadsområde. Här bor du mysigt bland låga lägenhetshus och villor med närhet till Bellverslottet och det vackra naturområdet/parken. Runt Tennis Palma och i samma distrikt är det mest höga bostadshus som är byggda på 70/80 talet.

Pueblo Espanol som ligger i området byggdes mellan 1965 och 1968 av Fernando Chueca Goitia, en spansk arkitekt från 2000-talet vars arbete omfattar Almudena-katedralen i Madrid och utbyggnaden av Museo del Prado. Syftet med Pueblo Español var att reproducera i stor skala olika byggnader, torg och gator som är representativa för olika spanska städer i minuatur. Detta för att kunna erbjuda boende och besökare på Mallorca att njuta av Spaniens rika arkitektur i ett 24 000 m2 friluftsmuseum som replikerar en medeltida muromgärdad stad.

Blir du nyfiken har vi boenden att visa dig i detta område!

Kontakta Lotta på info@missmallis.com 

Skriv CAVA så bjuder vi på en flaska bubbel när du kommer ner på visning.